Om din häst är under mycket press, tävlar mycket eller något liknande så kan det vara bra för den att få förebyggande behandling så att den inte blir skadad. Det finns vissa faktorer som spelar in, till exempel om du cirkeltränar din häst intensivt så finns det vissa skador som är mer troliga än andra.

Vila är bra för återhämtning

En åtgärd som är enkel att vidta är att man ser till att hästen får ordentligt med vila mellan passen. Det är när den vilar som den faktiskt har möjlighet att återhämta sig. Precis som oss människor behöver hästar tid för att varva ner. Och om man vill nå bättre resultat så handlar det inte bara om att pressa sig själv och hästen till det yttersta varje gång man kör ett pass, det är minst lika viktigt med återhämtning efteråt. Om man inte får tillräckligt med vila ökar riksken för skador då man kanske lätt tappar fokus eller liknande.

Förebyggande behandlingar så att din häst slipper skador

Det finns behandlingar som man kan ge hästen om man vet att man är på väg in i en intensiv period av tävlingar. Då är det extra viktigt att man tar hand om både sig själv och hästens behöv av att vila upp sig. Ibland är det så kort tid mellan tävlingarna att man inte hinner med att vila och då kan man ringa in en expert som ger passande behandlingar.

Troliga anledningar till att din häst blir skadad?

Vanliga anledningar till att din häst blir skadad är på grund av att den inte fått tillräckligt med vila, mat eller uppmärksamhet. Se därför till att ta hand om både dig och hästen i intensiva perioder. Gör du inte det kan skador uppstår och då kan det i värsta fall ta lång tid att komma tillbaka.