Det finns de som påstår att hästar har känslor precis som vi människor och det kan nog alla hästälskare hålla med om. De är individer som har sina egna personligheter. Man kan märka om de ibland har en dålig dag, eller om de kanske är lite nere. Men det är svårt att veta varför de är det. Om det ändå fanns något sätt att läsa hästars beteenden skulle vi inte behöva ställa oss den här frågan. I många fall får man bara vänta tills hästen mår bra igen eller så kan man prova att ta kontakt med någon som är expert på att tala med hästar. Just det, det finns de som påstår sig kunna tala med hästar.

Folk som kan tala med hästar

Det finns människor som påstår sig vara experter på hur hästar fungerar och hur de kommunicerar. De som har provat att ta hjälp av dessa när hästen är lite nere ger både goda och dåliga recensioner. Man kan väl säga att det till viss del beror på om man tror att dessa kan tala med hästar på riktigt, som någon form av placeboeffekt. Det som dock är svårt att avgöra är hur det sedan kan komma sig att hästen faktiskt mår bättre efter att de har haft en hästtalare på besök.

Healing fungerar inte om hästen är sjuk eller skadad

Man ska vara medveten om att healing inte bör vara det första alternativet som man tar till om hästen är sjuk eller råkat ut för någon form av skada. Hästar kan inte uttrycka sina känslor och om de är sjuka måste de få tillgång till medicin. Om man sedan provat alla metoder som finns så kan man se om kanske en hästviskare kan få ut något nytt av situationen och komma med nya idéer eller tips.